carita lucu urang penanggapan

cerita ini di ambil dari salah satu komentar di barudakpananggapan.wordpress.com. sebelumnya mohon maaf  ka kakang obring karena komentar yang tempo hari sudah di poskan kembali disini.

*berikut caritanya*

Aa lamsijan…

enya leres kejo oyeh…

jadi inget baheula basa SD Kls 6, poe minggu jam sapuluhan isuk…kula teh rek ngala genggong ka Kideyu,….da puguh haritamah resep pisan kana ngadu genggong. nya rame-rame jeung babaturan ulin, ngorehan di kebon jagong batur. Kusabab can boga wadahna (lamun ku pelok buah mah leutik teuing) ka pikir hayang wadah teh tina tampolong… tempatna alus tur eusina bisa loba, leuwih keren tinimang wadahna tina potongan awi mah.

Isuk-isuk teh kuring kukurilingan nguprak di jero imah neangan tampoong urut. di goah (dapur), handapeun leuit, luhureun lomari, di para, sugan aya dina telebug, pipiti, dingkul, lebeng teu manggih. Ceuk Bapa kuring (Abah Aman tea) cenah aya di bumina mbah elong (Ma Emol -red). Nya atuh kuring lumpat ka imah mbah elong bisi dicokot ku batur. kuring miliarian bari tatanya ke Ema Emol di mana tampolong ayana.

Ceuk ema aya tadi katingali di lombang runtah kuloneun imah. Nya kuring teh nyampeurkeun ka eta lombang. leres pisan tampolong teh aya nanggoler. tapi lain tampolong anu buleud, tapi tampolong anu rada kotak. Ceuk pikir teh “keun wae nu penting mah tampolong”. Ku kuring eta tampolong teh di cokot bari huhueot (bersiul – red) saking ku bungah.
Kusabab hayang teurang eusina, tampolong teh dirogoh ku kula, tapi aneh karasana bet lembek rada baseuh??? barang leungeun kula ditarik deui nya astagfirullah geuning ramo kula teh rambetek ku TAI ENCer jalma anu ngising lancar (mencret). Eta ku bodona apal eta TAI oge masih keneh panasaran, diambeu ambeu, nauzubillah bauna ampun, kula molokbok utah ongkekan….

Keur kitu teh aya nu seuseurian nonghol tina jandela imah, siga anu bungah ningali kuring olab ongkekan… Kuring ningali ka manehna bari molotok ambek : “Kita nya anu ngising dina tampolong??? kacidu ujur jorokna, menceret… lain ngising di kukulung… Lin mah ngomong ti tadi, ulah nyokot tampolong eta, da eusina TAI Kita…. meurun kula moal bobolokot ku kaleker baseuh…

Manehna kalah ngagak gak, lain menta hampura… ceuk manehna da teu tahan.. tas dahar kejo oyeh jeun tolenjeng, jadi mules beuteng. ari rek ka kukulung wetaneun imah (jaman harita mah kukulung oge loba caina) keueung dan masih poek keneh (katarajangna memeh subuh). jadi manehna ngising di imah, diwadahan dina tampolong. Tas ngising teh tampolong dialungkeung tina jandela kana lombang runtah kuloneun imah. Manehna oge apal yen eta tampolong teh boga si santo (geus di bejaan ku ma emol), keur paranti wadah genggong.

Ku kula di bebebrik rek di ledotkeun ka manehna ambih kabagian kopet manehna. Kusabab manehna leuwih badag awakna atuh teu ka udag. Nya kuring ngan bisa gegelendeng (ngumpat) hanjelu ngarogoh tampolong.

tung tung na mah ngala genggong teu jadi, malah meungan kopet rambetek.

Nya ukur kenangan basa jaman bahuela, jadi lamun cacarita ka manehna, nu aya sueri nga gik gik nepi ka nyeri kulit beuteung… manehna ayeuna di Bekasi : Mang ETOM TEa……

Tah kitu carita na, gara gara kejo oyeh, kula kabagian bau na…..

Perlu siganamah dina poe lebaran lomba ngadamel kejo oyeh…..

Sok lah diusahakeun…

Punten rada jorok, teu aya maksad anu sanes, iwal ti nyarioskeun bari guyon. Upami nganggo bahasa anu halus mah, sigana kirang pas. istilahna teu teleb….

salam, wa sumar.. ehm cleng…..

diambil dari barudakpananggapan.wordpress.com

4 responses to this post.

  1. gak gak gak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,najis teuing eta si nu tas ngopet kana tampolong,,,,,,,,,,,,
    asa kagila gila temen,,,,,,,,,,,,,
    hahhhahha

    Balas

  2. Posted by paman econ kombayana on 19 Desember 2011 at 00:48

    huhahaha asa ampun nu hayang boga tampolong teh, perjuangana berat ujur.

    Balas

  3. Posted by Anto_cteam on 6 Desember 2012 at 19:34

    Hahahaaahaahahahahaa.,.,.

    Macana ge te kuat leuleus kuseuri.,.

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: